De TakaTuka Foundation is een particuliere stichting die financiële ondersteuning biedt aan projecten waarbij persoonlijke ontwikkeling en empowerment centraal staan. Dat kan overal in de wereld zijn en binnen elk probleemgebied. Wij vinden het belangrijk om daar ons steentje aan bij te dragen en doen dit graag samen met doelgerichte mensen. Mensen die een goed plan hebben en dit adequaat en vol enthousiasme uitvoeren.

 

De TakaTuka Foundation bestaat sinds 2009. Het bestuur, bestaande uit vier mensen, zet zich in hun vrije tijd belangeloos in voor elk van de projecten die zij ondersteunen. De TakaTuka Foundation stelt niet alleen financiële middelen ter beschikking maar wil ook graag meedenken bij de uitvoering van de projecten. Zij zijn dan het klankbord, de kennisdeler en de netwerker.

Het bestuur ziet dit initiatief als een gedeeld idealisme om iets positiefs en opbouwends te kunnen doen voor kwetsbare maar tegelijkertijd sterke mensen.

 

Filosofie achter de TakaTuka Foundation

Wellicht dat je je al hebt afgevraagd waar de naam 'TakaTuka Foundation' toch vandaan komt. Wel, schrijfster Astrid Lindgren schreef meerdere romans over een vrijgevochten meisje genaamd Pippi Langkous. Ze woont samen met haar aapje, meneer Nilsson, en haar paard Witje in Villa Kakelbont, tot groot ongenoegen van de morele voorhoede in het stadje. Pippi's moeder woont zoals zij zelf zegt 'in de hemel' en haar vader, Efraïm Langkous, is piratenhoofdman en koning van het eiland Taka-Tukaland. Pippi is vrijgevochten, ondernemend en avontuurlijk. Maar bovenal optimistisch, eerlijk en gul.

 

De filosofie rondom Pippi Langkous is het gedachtegoed wat wij, de TakaTuka Foundation, willen uitdragen. Ieder met een goed hart voor een ander en een duidelijk plan mag een beroep doen op ons. Wij dragen er graag ons steentje aan bij om de medemens in moeilijke omstandigheden wat vooruit te helpen. Afkomst, religie, geaardheid? Dat maakt ons niet uit. We zijn van mening dat kennisoverdracht, aanmoediging en empowerment mensen onafhankelijker en sterker maakt. Het stelt ze instaat om uiteindelijk op eigen kracht verder te komen.